De grond van LTC: het onderbewuste

In deze blog vertel ik over de basis van Live The Connection en Traject Doorbreken. Om deze blog goed te begrijpen, is het goed om te weten wat deze 2 termen betekenen en hoe ze zich tot elkaar verhouden.

Even wat uitleg

Live The Connection is een methode waarbij je gebruik maakt van ‘verbindingsprocessen’. Dit zijn uitgewerkte 5-stappen-plannen waarmee je direct in het onderbewuste werkt, stress opruimt en jezelf herprogrammeert.

Traject Doorbreken is een 11-maanden-traject waarin je alle processen van Live The Connection zelfstandig leert toe te passen. In deze periode van 11 maanden ga je uitgebreid aan de slag met het opruimen van de opgestapelde stress in jouw systeem.

Dit doe je d.m.v. het volgen van workshops, het bijwonen van wekelijkse praktijkochtenden of -avonden en het bijwonen van Online meetings.

Maar wat is LTC eigenlijk?

Mogelijk heb je al het nodige gelezen over Live The Connection, maar ik kan me heel goed voorstellen dat nog niet helemaal duidelijk is wat Live The Connection nu eigenlijk is.

Dat is ook niet zo simpel uit te leggen, want LTC is een methode die werkt op een manier die niet echt gangbaar is in de hulpverlening of in  zelfhulpmethodes.

De grond van LTC

Ik wil je graag uitleggen wat Live The Connection precies inhoudt en daarom zal ik beginnen bij de grond ervan: het veranderen van het onderbewuste. Het onderbewuste is de grond van ons bestaan en het meest lastige hieraan is dat we ons niet bewust zijn van het feit dat dit zo is.

We kunnen amper inschatten hoe groot de invloed van ons onderbewuste is op ons dagelijks doen en laten. Daarom heet het waarschijnlijk zo: het zit ‘onder’ ons bewuste denken en voelen…

De eerste 7 jaar van ons leven verkeren we in een volledig ontvankelijke staat. Dat is nodig om alles op te nemen om in onze maatschappij te kunnen functioneren. Onze hersenen verkeren in een staat van ‘theta’. Dit is ook de frequentie waarin we dromen als we slapen. Daarin is werkelijk alles mogelijk.

Dit is de reden waarom we als kind volledig kunnen opgaan in onze verbeeldingswereld. Het is zo echt als de realiteit, omdat we eigenlijk alles als een droom ervaren.

Ons onderbewuste wordt geprogrammeerd in de beginjaren van ons leven. En deze programmatie voeren we ons hele verdere leven uit.

Dit betekent dat we in de eerste 7 jaar van ons leven alles wat er tegen ons gezegd wordt – en ook de intentie van waaruit mensen met ons omgaan – als ‘waar’ aannemen en ‘als de normale gang van zaken’.

Dat heeft een veel groter impact op ons leven dan je misschien zou denken. Hebben je ouders die eerste jaren van jouw leven bijvoorbeeld veel ruzie, dan neem je ruzie maken op als hoe het leven normaal gaat.

Je kan het onderbewuste zien als een computer. Ons onderbewuste wordt geprogrammeerd in de beginjaren van ons leven. En deze programmatie voeren we ons hele verdere leven uit.

De harde schijf waarmee we geboren worden, wordt geprogrammeerd met ‘apps’, die bepalen hoe we vervolgens de rest van ons leven voelen, denken en handelen. Ze bepalen hoe je naar de wereld kijkt en vooral bepalen ze wat jij automatisch doet, wat voor jou ‘normaal’ is.

Zijn de eerste 7 jaar van je leven rustig, prettig en een bedding voor ontwikkeling, dan is het gemakkelijk voor jou om tot bloei te komen.

Worden we echter geconfronteerd met veel angstige situaties, negativiteit en trauma’s, dan gaan we ons verdere leven die programmaties uitvoeren. Je komt dan in sommige levensgebieden misschien wel tot bloei, maar je hebt ook last van negativiteit, je komt in lastige situaties terecht en je landt niet echt in je leven.

Tenzij je leert hoe je je harde schijf – het onderbewuste dus – kunt herprogrammeren. En daarvoor dient Live The Connection.

We geloven vaak niet dat herprogrammeren mogelijk is. We denken er zelfs niet aan, omdat we niet beseffen dat we die eerste zeven jaren zo geconditioneerd zijn.

Nieuwe mogelijkheden

Als je zelf opmerkt wanneer je automatisch dingen doet die je niet wilt, of dat er in je leven zulke lastige dingen gebeuren, en als je vervolgens met de tools van Live The Connection ervaart dat je dit écht kunt veranderen, dan gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open.

LTC is volledig gericht op het transformeren van jouw ‘op stress geprogrammeerde onderbewuste’ naar een staat van kalmte, veiligheid, vertrouwen en bloei.

Hóe dit precies werkt, is niet in één blog uit te leggen. Daar is meer tijd, gedegen uitleg en directe interactie voor nodig.

Als je vragen hebt, neem dan zeker contact op door een mailtje te sturen naar marina@trajectdoorbreken.com.

Posted in

2 gedachten over “De grond van LTC: het onderbewuste”

  1. Johan Haagsma

    Live The Connection maakt het onderbewuste herprogrammeren voor mij echt toegankelijk. De 5 stappenplannen zijn goed te volgen en hebben een diepe werking op mijn automatismen. Wat mij het meest aanspreekt is dat ik het zelf kan doen, op de momenten wanneer ik het nodig heb. Sinds ik LTC toepas is mijn onderbewuste mijn allerbeste vriend (en therapeut) geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op de hoogte blijven?

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven