De route van LTC

In de vorige blog heb ik je uitgelegd hoe het onderbewuste de basis is van ons hele systeem en dat die basis wordt gelegd in de eerste 7 jaar van ons leven.

Dus wat nu als je te maken hebt met een op stress geprogrammeerd onderbewuste?

Het is haast onvermijdelijk

Als ik heel eerlijk ben, dan hebben de meesten van ons in de eerste 7 jaar van ons leven vaak veel stress opgelopen, simpelweg omdat we als kinderen heel snel een gevoel van controleverlies ervaren. En gedurende controleverlies worden er alarmen aan je alarmcentra geplakt, waardoor je nadien getriggerd geraakt door de zintuiglijke signalen die verwijzen naar dat controleverlies.

Onze omgeving moet wel heel stabiel, liefdevol en rustig zijn, willen we als kind optimaal kunnen opgroeien. En dan nog is er het controleverlies op school of onder vriendjes.

Natuurlijk zijn er gradaties in de nare ervaringen die we kunnen hebben, maar over het algemeen krijgen we allemaal in min of meerdere mate te maken met omstandigheden die niet gunstig zijn voor onze ontwikkeling.

Hoe los je dit op? Door nieuwe verbindingen te maken in je brein, zodat je andere impulsen creëert.  

Hoe? Herprogrammeren!

De naam ‘Live The Connection’ – wat letterlijk ‘Leef de verbinding’ betekent – verwijst naar het maken en beleven van die nieuwe verbindingen. Ons op stress geprogrammeerde onderbewuste moet immers geherprogrammeerd worden. En dat is mogelijk!

Hoe je dat doet, leer je in een serie van 7 Live The Connection-workshops:
1.   Workshop Ontstressen
2.   Kernmodule
3.   Themaworkshop Familie
4.   Themaworkshop Communicatie en zelfsabotage
5.   Themaworkshop Onbestemd verdriet, verlies en gemis
6.   Themaworkshop Grensoverschrijding
7.   Themaworkshop Gezondheid

De workshops van Live The Connection zijn zo opgebouwd dat je een helingsreis maakt die zo snel en gemakkelijk mogelijk gaat. De volgorde van de workshops is daarin van groot belang. En, hoe snel en gemakkelijk het ook gaat, elk helingsproces heeft tijd nodig en vindt stap voor stap plaats.

Een directe ingang tot rust

Stress is de grootste boosdoener in ons leven. Eerst leer je om in elke situatie waarin je stress ervaart, deze stress echt op te lossen (in plaats van ermee te leren omgaan). Alleen al deze workshop geeft je een krachtige tool in handen om jouw dagelijks leven meer tot rust te brengen.

Begin met je belangrijkste verbinding: met jezelf

Nadat je in deze eerste workshop ‘Het ABC van ontstressen’ hebt geleerd en alle informatie hebt ontvangen over hoe stress werkt in het brein, hoe een brein dat in rust is functioneert en hoe je opmerkt dat jouw brein in stress is, leer je in de tweede workshop, de Kernmodule, om de verbinding met jezelf volledig te herstellen.

In deze fase is het herstellen van de algemene basis van jouw leven het meest belangrijke. Je leert om jouw leven optimaal te ijken op liefde: negatieve overtuigingen omkeren, belemmerende patronen oplossen en de stress uit relaties halen, zodat je helder met je geliefden kunt omgaan. Zo herstel je de liefdevolle basis van jouw leven. Je hoort het al, liefdevol met elkaar leven is het doel van iedere workshop. Want zeg nu zelf, wat geeft jou het meeste levensvreugde? Dat is een goeie relatie hebben met jezelf en met de mensen waarmee je optrekt.

Met de Kernmodule heb je een kwantumsprong genomen. Eén van de deelnemers noemde het ‘transformatiekracht van 4 jaar ervaren in 4 dagen’.

Je hebt stress geërfd

Wanneer de relatie met jezelf en jouw eigen leven weer een krachtige basis heeft, breiden we dit uit naar jouw familierelaties tijdens de Themaworkshop Familie. Jouw DNA heb je ontvangen van jouw voorouders en de stressvolle situaties die zij hebben meegemaakt kunnen invloed hebben op jouw dagelijks leven. Meer dan je denkt!

Soms denk je dat iets typisch bij jou hoort, maar het kan best zijn dat jouw overgrootmoeder met dezelfde problemen kampte. Door dit in de familiestamboom te leren oplossen, heeft jouw hele familie, vele generaties terug én vooruit, daar baat bij.

Stress in de baarmoeder

Hierna is het tijd om naar je geboorteproces te kijken en te zien wat er helemaal aan het begin van jouw leven, in de baarmoeder en tijdens jouw geboorte, al aan stress is geweest. Je kunt je voorstellen dat stress in de baarmoeder grote invloed heeft op jouw ontwikkeling. Hier gebeurt immers de eerste conditionering. Hier worden de eerste zenuwbanen gelegd die bepalen hoe jij in het leven staat.

Eén op acht mensen (12,5%) zijn als tweeling of drieling in de baarmoeder begonnen terwijl maar 1,5% als tweeling geboren worden. Dat betekent dat 11% van de mensen die geboren worden in feite een ‘alleengeboren tweeling’ zijn. Ze verliezen na korte of langere tijd een broertje of zusje. Dit is een traumatische ervaring die in jouw cellen zit, vaak zonder dat je daarover iets bewust weet en al zeker geen herinneringen aan hebt. Het geheel aan signalen dat wijst op tweelingverlies wordt het ‘vanishing twin syndroom’ genoemd.

Mensen die dit hebben ervaren, kampen vaak met specifieke problemen, zoals een onbestemd verdriet of gemis – waar de naam van deze Themaworkshop naar verwijst. Heel wat mensen ontwikkelden in deze fase van hun leven hooggevoeligheid.

Door dit prenatale traject volledig te ontstressen en het liefdevol te her-programmeren, voel je je letterlijk als herboren.

Van slachtoffer en dader naar vrede in jezelf

In de zesde LTC workshop leer je alle grensoverschrijding herstellen die in je leven heeft plaatsgevonden. Dit is een intens onderwerp. Helaas worden gemiddeld zo’n 4 op 10 mensen hiermee geconfronteerd. Denk hierbij zowel aan fysieke grensoverschrijding zoals slaag krijgen of seksuele aanrakingen, als emotionele grensoverschrijding zoals vernederingen of dwang.

Om dit herstelproces compleet te maken, ga je ook kijken naar je eigen grensoverschrijdende gedrag naar anderen toe. Confronterend, maar noodzakelijk om helemaal terug jouw eigen ruimte te kunnen innemen.

Wat zo bijzonder is aan Live The Connetion is dat je alles wat je opmerkt direct tot rust brengt. Je krijgt de tools om de gevolgen van grensoverschrijding te herprogrammeren en dat geeft vrede met jezelf.

Gezondheid: meer dan afwezigheid van ziekte

Als (voorlopig) laatste thema is er de vierdaagse Themaworkshop Gezondheid. Dat wordt holistisch benaderd. Het heeft dus een veel ruimere betekenis dan ‘de afwezigheid van ziekte’.

Je gaat de ‘hardware’ van je lichaam ontstressen: dat wat aan de basis lag voor de ontwikkeling van jouw zenuwstelsel. Naast het lichamelijke aspect van gezondheid komt ook het diepere aspect van gezondheid aan bod. Je leert afstemmen op je authentieke zelf, op wie je écht bent en hoe je dit kunt inzetten in jouw helingsproces.

Stap voor stap of …

Je kan deze route stap voor stap bewandelen door de workshops los te volgen en je kan ervoor kiezen om de hele route in 11 maanden te lopen door deel te nemen aan Traject Doorbreken.

De prijs is dezelfde, alleen kan je tijdens Traject Doorbreken alle workshops gratis herhalen, er gratis Online meetings over bijwonen en – wellicht het belangrijkste – word je wekelijks begeleid tijdens een praktijkavond of -ochtend om te integreren wat je geleerd hebt.

Wanneer je vragen hebt over de LTC-route, laat het dan zeker weten door een mailtje te sturen naar marina@trajectdoorbreken.com.

Posted in

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Op de hoogte blijven?

!
!
!
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll naar boven