VERKENNINGSGESPREK

Over elf maanden doet jouw verleden geen pijn meer

‘Had ik het wel zo slecht?’ ‘Ach, het viel wel mee, anderen hadden het slechter dan ik.’ ‘Het is al zo lang geleden, ik had er toch allang mee moeten leren leven?’

Herkenbaar? Veel mensen die in hun jeugd niet ontvingen wat ze nodig hadden om zich goed te kunnen ontwikkelen, kampen met gebrek aan zelfvertrouwen en wijten het zich ‘slecht voelen’ aan zichzelf.

 

Zet de eerste stap door helderheid te creëren over jouw verleden.

Voorafgaand aan het verkenningsgesprek vul je de Vragenlijst Jeugdtrauma in die gebaseerd is op de ACE-study (Adversed Childhood Experience-study).

Echte helderheid met een onderbouwde vragenlijst

Vul de Vragenlijst Jeugdtrauma in en weet voor eens en voor altijd dat je alle recht hebt om te voelen wat je voelt. Weg met de twijfel.

Een persoonlijk gesprek

Bespreek de vragenlijst, ervaar ondersteuning en onderzoek jouw persoonlijke situatie.

De oplossing gelijk binnen handbereik

Vind de voor jou passende oplossing om werkelijk jezelf te helen.

Zet de eerste stap door helderheid te creëren over jouw verleden

Wekelijkse praktijkmomenten

Heb je veel meegemaakt?
Voel je je vaak rot, geïrriteerd, zonder energie?
Geraak je niet vooruit?
Heb je last van jezelf?
Wil je dat er iets verandert en lukt dat niet?

 

Vervelende jeugdherinneringen en trauma hebben groot impact op je leven. Herprogrammeer jouw conditionering en breng alles wat in je jeugd is gebeurd volledig tot rust.

 

Eindelijk gewoon genieten van het leven. Goed in je vel en jezelf waarderen om wie je bent. Voelen dat je telt, dat je verschil maakt en weten dat ze jou graag zien komen. Daar is het echt tijd voor!

In Traject Doorbreken word je opgeleid om je automatische gedrag en je negatieve gedachten en patronen te herprogrammeren.
Je leert de impact van zware jeugdervaringen te stoppen. Zodat je echt kunt gaan leven.

 

Tijdens deze elf maanden doorbreek je jouw verleden en ruim je trauma op.

 

Iedere maand volg je twee dagen training en iedere week een praktijkavond waarin je werkt aan jouw persoonlijke thema’s. Als je het nodig hebt, word je opgevangen.

Marina Riemslagh

Marina Riemslagh is de grondlegster van Live The Connection. Ze onderzocht op universitair niveau waar ons rotgedrag vandaan komt en wijdde de rest van haar leven aan het oplossen ervan. Honderden mensen kregen hun leven terug door haar workshops te volgen. In Traject Doorbreken geeft ze alles. Omdat je het allemaal nodig hebt om jeugdtrauma op te lossen.

Verkenningsgesprek

€22

In dit een-op-een-gesprek ga je in op jouw persoonlijke situatie
en kijk je samen met de begeleider of Traject Doorbreken bij jou past.

Veelgestelde vragen

Wat je ouders deden, kan tot op hoge leeftijd schaamte veroorzaken. Als ze zich niet correct gedroegen, kan het zijn dat je als kind een etiket meekreeg. Iedereen deed zijn best om het ‘een beetje normaal te maken’, maar de sociale afwijzing kan diep in je onderbewuste reacties blijven hangen. Met alles wat je leert tijdens Traject Doorbreken kom je hier onderuit. Het wangedrag van je ouders hoeft jou niet te blijven wegen.

Medicatie heeft invloed op de chemische reacties in het lichaam. Het voegt stofjes toe waardoor je minder voelt, of waardoor bepaalde reacties in het lichaam opgewekt worden.

 

Er zijn twee grote nadelen aan medicatie: het houdt geen rekening met de natuurlijke terugkoppelingsmechanismen van het lichaam en doordat het om lichaamsvreemde stoffen gaat, voegt het lichamelijke stress toe. Het natuurlijke terugkoppelingssysteem maakt dat je gemakkelijk verslaafd geraakt aan medicatie. Lichaamsvreemde stoffen moeten afgevoerd worden; vaak belasten ze het lichaam en de geest.

 

Tijdens Traject Doorbreken neem je voortdurend de stress (en het onderliggende trauma) weg waardoor het zelfhelende vermogen van het lichaam zijn werk weer vanzelf kan hervatten. Door het lichaam te laten aansturen vanuit liefde, ontstaat diep welbevinden. En doordat je jezelf helpt en aanstuurt, ontstaat zelfvertrouwen.

Het is heel goed mogelijk dat je onderbewuste je door middel van pijn attent maakt op een innerlijk conflict, iets dat niet oké zit in jezelf of in relatie met anderen. Pijn is een signaal dat iets niet goed zit. Dat kan zowel lichamelijk, emotioneel, relationeel als sociaal zijn. Je lichaam laat jou weten dat je iets moet ondernemen, dat actie nodig is om ‘in harmonie’ verder te gaan.

 

Heel wat stressklachten geven uiteindelijk pijn of ongemak. Zodra deze stressklachten zijn erkend en het onderliggende trauma is weggenomen, kan de pijn vanzelf oplossen.

 

Hoewel de pijn lichamelijk op één of andere plek wordt gevoeld, hoeft de oorzaak niet lichamelijk te zijn. Door de signalen van je onderbewuste te ‘decoderen’ – wat je leert tijdens Traject Doorbreken’, kan je vinden wat de oorzaak is en wat je moet doen om de pijn op te lossen. Je leert hoe je je zelfhelende vermogen vanzelf weer aan het werk zet.

Hier speelt zelfsabotage. Die leer je oplossen. Zelfsabotage ontstaat doordat je verwacht dat het ergste dat met jou is gebeurd, opnieuw zal gebeuren. Daardoor blijft je alarmsysteem aan staan. Je zet jezelf als het ware in een voortdurende stress. Omdat daar niet mee te leven valt, geef je innerlijk op dat het ooit beter wordt. Je weigert nog te hopen. En daarmee zet je jezelf vast. Tijdens Traject Doorbreken leer je deze zelfsabotages oplossen.

De meeste momenten waarop je hulp nodig hebt, is die er niet. Echt geholpen worden is een combinatie van een goeie methode die je zelf kunt toepassen op ieder moment én deskundige ondersteuning krijgen wanneer je die nodig hebt. Tijdens Traject Doorbreken krijg je alle tools in handen om oude pijn en oude patronen te doorbreken. Je leert ontstressen, wat nodig is om weer een beetje normaal te denken en te voelen. Je leert ook je brein herprogrammeren, zodat je automatisch dingen gaat doen die je wél wilt. Door lastige situaties in je jeugd heb je vooral conditionering ontwikkeld om lastige situaties uit de weg te gaan. Daardoor kom je niet toe aan wat jou deugd doet.

 

De situaties waarin we opgegroeid zijn, lijken normaal, maar vaak zit er heel veel spanning in vast. Met de tools die je leert haal je niet alleen de spanning uit je lichaam en uit je relaties, je zorgt er ook voor dat je vanzelf de goede kant uitgaat.

 

Specifiek aan dit traject is dat je zelfsabotage oplost en de gevolgen van grensoverschrijding op je leven ongedaan maakt. In plaats van op een destructieve manier de littekens van je familie te dragen, los je deze echt op. Er komt rust en vrede in je lichaam, in je leven.

 

De meeste methoden werken partieel, op één aspect van je realiteit. Live The Connection werkt zowel specifiek op een probleem, als om jouw doelen te bereiken.

Alle problemen die een mens kan hebben, zijn de laatste jaren binnen mijn praktijk en tijdens de workshops die ik geef al aan bod gekomen. Het klinkt misschien oneerbiedig om te zeggen, maar je hebt het ergste al overleefd. Je bent er nog. Nu is het zaak om de gevolgen van wat er eerder in je leven is gebeurd, op te ruimen. Traject Doorbreken is ontstaan vanuit de ervaring en de vaststelling dat inzicht en begrip, lichaamstherapie, energetisch werk, regressietherapie en EMDR onvoldoende kunnen zijn om een gelukkig leven te leiden. Daarom heb ik het beste van wat er vandaag de dag gebruikt wordt om zware problemen aan te pakken, samengebracht. Het resultaat is een zeer krachtige methode die eenvoudig is, geen pijn toevoegt en zelf snel is uit te voeren. Het voornaamste is dat het werkt, en dat doet het!

Op de hoogte blijven?

Wat voor type stresskip ben jij?